Merkúr, Neptunusz, Szaturnusz – A gordiuszi csomó

2015. november 27-ig a  Merkúr  együtt áll a Szaturnusszal, a Nyilas jegyében. A néhány napig tartó konjukció önmagában sem kellemes, de a Neptunusz egzakt kvadrátjától terhelten három bolygó gondoskodik majd arról, hogy olyan feladatokat kelljen szembenéznünk, ami első látásra gordiuszi csomónak tűnik.

A kusza helyzetek megoldása azért sem lesz egyszerű, mert ebben az időszakban az önmagunkba vetett hitünk is ingatag lábakon áll. Pesszimistán és komoran közelítünk mindenhez, perfekcionista megoldásokat keresve, pedig a Nyilas bizony szeret nagyvonalúan és szabadon gondolkodni de a konjukció miatt pont ez az, amire pár napig képtelenek leszünk.

Fotó: Pinterest
Fotó: Pinterest

Utazásokra sem alkalmas ez a pár nap, mert ha egyáltalán el tudunk indulni,  nem úgy alakulnak a dolgaink, ahogy elterveztük. Vissza kell fordulnunk, mert otthon felejtettünk egy rendkívül fontos dolgot, vagy útközben tönkremegy az autónk.

De nem csak az utazások során kell elszenvednünk kellemetlenségeket! Testvérünkkel, szomszédunkkal sem találjuk meg a közös hangot. S ha ez még nem lenne elég, szerződések aláírásának, hivatalos ügyek, papírok elintézése sem megy zökkenőmentesen.

De nézzük a jó oldalát! A Merkúrral konjukciót alkotó Szaturnusz jó logikát, komolyságot és körültekintést is ad. Használjuk ki hogy képesek vagyunk taktikusan gondolkodni, próbáljunk minden bosszúságra felkészülni majd kizárni azt. Ne akarjunk mindent egyszerre elvégezni, haladjunk sorban, pontról pontra és ne várjunk sem magunktól, sem másoktól túl sokat!

Személyes tanácsadásra itt tudsz bejelentkezni – katt!

1 thought on “Merkúr, Neptunusz, Szaturnusz – A gordiuszi csomó”

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük