Szemtől szemben: Kos-Mérleg

A Mérleg az állatöv legelbűvölőbb teremtése, ha egy tálból cseresznyézik -netán a közös tálat közös ágyra is cseréli- a Kossal, a legfurább és legmókásabb párost alkothatják.

A Mérleg, aki maga a megtestesült harmónia és finomság, aki egész élete során arra törekszik, hogy ami körülveszi az a lehetséges világok legjobbika legyen, ha összeakad azzal az emberrel aki a zodiákus legtürelmetlenebb szülötte, elképedve és lenyűgözve tapasztalja, hogy a nyers erő és bizony némi bárdolatlanság milyen megnyerő is tud lenni!

 

meglepetés2

 

A Kos olyan mint  C. Ronaldo . Egy zabolátlan kölyök, aki kivételesen kezeli a labdát, szélvészgyors és átgázol mindenkin. Bár ellenségei bőven akadnak, tehetségét és rátermettségét mindenki elismeri. Akciót keres, hogy ragyogó erejét kamatoztathassa és ha ez a küldetés éppen egy Mérleg meghódítása, vakmerően belevág! Szegény Mérlegnek még a gondolat sem fogalmazódik meg a fejében, hogy akarja vagy sem, már a Kos alatt találja magát. Na, nem mintha bánná….

 

ronaldo

 

Az egyik tűz, a másik levegő. Kiegészítik és inspirálják egymást, mindkettő olyan tulajdonságokat mondhat magáénak, mellyel a másik nem rendelkezik. A Kos és Mérleg is kardinális jegy, célok nélkül elképzelhetetlen az életük, de a megvalósítás módja bizony élesen különbözik.

A Mérleg diplomatikusan meghallgatja mások álláspontját és olyan őszintén érdekli mások véleménye és igénye, hogy örömmel tesznek meg bármit amit javasol. Ellenben a Kossal, aki csak kijelenti: “csináld!”. Semmi körítés és cicoma! Ez a különbözőség sok feszültséget generál a kapcsolat előrehaladtával.

Viszont pont ez az eltérés, ami átformálja mindkettejüket. A Mérleg megtanulja a Kostól, hogy az állandó tétovázás helyett, az agresszivitás és az irányítás magához ragadása gyakran célra vezetőbb, a Kos a Mérlegtől, hogy diplomatikus módon is meg lehet nyerni a szíveket és a türelem bizony erény!

 

2

 

A Mérlegnek fontosak a külsőségek és a körítés, az ágyban is. Illatos gyertyák, szép és elegáns fehérnemű, egy csepp parfüm a csuklóra…….A türelmetlen Kos értetlenül toporog a fürdőszoba ajtó előtt – talán még dörömböl is-, mikor jön már ki kedvese, hogy végre egymásnak eshessenek.  

Ha szem előtt tartják az egyik mennyiségi, a másik minőségi igényeit, hosszú kapcsolatra számíthatnak.

Személyes tanácsadásra itt tudsz bejelentkezni-katt!