Szemtől szemben: Vízöntő-Oroszlán

Adott egy tűz és egy levegő elemű jegy. Mivel ez a két elem kiegészíti és táplálja egymást, arra gondolhatnánk, hogy a kapcsolatuk harmonikus volta borítékolva van. Igen ám! Csakhogy mindkettő szilárd minőség, így a borítékba a harmónia mellé becsusszan az akaratosság és a makacsság is, nem beszélve az éles szemléletbéli különbségekről!

 

 

love-in-fire

 

 

Lelkesedés, behódolás nélkül

Az Oroszlán, aki imádja, ha a lába előtt hever a világ, meghökkenve tapasztalja, hogy létezik az az ember, aki nem esik hasra nagyszerűsége előtt. Tüzes jegyként benne lévő harci és küzdőszellem rögtön arra készteti, hogy a sörényét megrázva fogait megcsillantva, néhány rövid üvöltés kíséretében megpróbálja felkelteni a szerencsétlen tudatlan Vízöntő érdeklődését.  Szerencsétlen tudatlanunk persze észrevette a sörényest, le is nyűgözte, de a Vízöntőtől sem heves udvarlást, sem behódolást nem várhatunk még akkor sem, ha bundásunk iránti lelkesedése csillapíthatatlan.

A Vízöntő csörgősipkás udvari bolond, udvarlási szokásai sem sorolhatók a mindennapi kategóriába. Sziporkázó és meglepő humorával nagyszerűen el tudja szórakoztatni az Oroszlánt és el tudja hitetni vele, hogy a világ körülötte forog. A Vízöntő mellett egy ilyen kreatív jegy, mint az Oroszlán, igazán elemében érzi magát. Szokatlan ötleteivel és gondolkodásmódjával nagyszerűen inspirálja, kapcsolatuk emiatt igazán kalandos lehet. A Vízöntő kezdettől fogva csodálja az Oroszlán önbecsülését és bátorságát és azt a tulajdonságát, ahogy kiáll a világ elé és megmutatja a “tömegeknek” mitől is olyan különleges.

Aztán az évek múltával épp ez az, amit az Oroszlánban a legjobban tud utálni. A színpadias érzelmi megnyilvánulások és a sugárzó egocentrizmus.

 

 

passion_heart_man_romance_love_black_and_hd-wallpaper-462161

 

 

Az álszent Vízöntő

Az Oroszlán büszke erre a rendkívüli zsákmányra. Arra, hogy az az ember, akinek ennyire bonyolult a személyisége és a szellemisége, végül az ő karmai közé kerül. Nincs is szándékában elereszteni, legalábbis addig, amíg rá nem jön, hogy bizony a Vízöntőnek számos idegesítő tulajdonsága is van!

Szabadság, egyenlőség, testvériség! Sokszor hallottuk a Vízöntőhöz társítva ezt a jelmondatot. Valójában így is van, bár a Vízöntő ezt is igen sajátosan értelmezi: az emberek egyenlők, kivéve a hozzánk közel állókat! Az Oroszlán lassan rájön, hogy a Vízöntő sokszor bort iszik és vizet prédikál, igazi álszent tud lenni! Legtöbbször ez a magánéletében ütközik ki. Családtagjait gyakran nem tekinti egyenlő partnernek, szükségleteiket önzőnek és érzelmileg túlfűtöttnek találja.

Ne csodálkozzunk, hiszen egy levegős – intellektuális- jegyről van szó, akinek az egyenlőség fogalma csak az eszmékig terjed, a gyakorlatba átültetni számára a legnehezebb feladat!

 

 

hypocrite

 

 

Ki ordít ma?

A lehetséges ütközési pont az Oroszlán és a Vízöntő közt a „ki a karnagy?” darab. Szerencsés esetben -hisz mindkettőnek jó a humora-, egy bohózat lesz aznap, de ha a valamelyikük bal lábbal kel fel, olyan befejezése lehet, mint egy Shakespeare drámának, ahol a második felvonás végére minden szereplő alulról szagolja az ibolyát.

Az Oroszlán olyan, mint Kobajasi Kenicsiró, mesterien vezényel. Csakhogy a Vízöntő ezt nem mindig veszi jó néven.  Általában nem vesz tudomást az Oroszlán hatalmi törekvéseiről, szívesen is követi, de ha azt érzi, hogy erkölcsi szabályai, vagy ideológiai meggyőződése csorbát szenvedhetnek, bizony megmakacsolja magát és egy jottányit sem enged álláspontjából. Nos, ilyenkor bár egy igazán intellektuális figura, kiabálásba torkollhat a hatalmi vita, ahol jól megfogalmazott, választékos szitkokat ordít az Oroszlán felé.

Természetesen az Oroszlán rákontrázik az üvöltésre, így már ketten ordítanak: a „entellektüel” és a „nagyvonalú egyéniség”. Ha látnák magukat kívülről, talán önmaguk is megkérdőjeleznék azt a jelzőt, amivel a legszívesebben illetik magukat.

 

 

bigstock-Lion-roar-32565470

 

 

 

Az  asztalnál összevesznek, az ágyban kibékülnek

A hálószobában remekül kijönnek! A Vízöntő extravagáns ötletei egy extravagáns jegynek ne tetszenének? A Vízöntőnek néha bizarr vágyait az Oroszlán lelkesedéssel fogadja, s viszonzásként a paplan alatt az Oroszlán is megkapja a Vízöntőtől a neki járó csodálatot és hódolatot, ami nélkül kapcsolatuk nem működhet. Ha azonban a szexualitásukra nem figyelnek oda, mindketten külön utakon keresik majd a boldogságot.

Személyes tanácsadásra itt tudsz bejelentkezni-katt!