Trigonális kapcsolatok: Halak-Rák

A Víz elemű jegyeket az érzelmeik irányítják. Mindent ezen keresztül szűrnek meg s attól függően, hogy ezek a benyomások kellemesek vagy kellemetlenek, keríti hatalmukba őket a jókedv, vagy a mély szomorúság.  Ezt a fajta szeszélyességet, hangulatingadozást más jegyek rendkívül kimerítőnek találják, hiszen más -racionálisabb- jegyek a saját érzelemingadozásaikkal sem tudnak mit kezdeni, nemhogy máséval. Zsigerből érzik az emberekben lejátszódó érzelmek rejtett áramlását, pontosan rá tudnak hangolódni mások lelkiállapotára, s ez arra késztet másokat, hogy rájuk  bízzák titkaikat. A mindig segítőkész és empatikus vízjegy szülötteiből gyakran válik kiváló orvos, vagy pszichológus.

picture-172

Képzeljük el egy Halak és egy Rák kapcsolatát. Maga Leonard Zelig és Dr. Eudora Fletcher , Woody Allen Zelig című filmjéből. Zelig a Halak , aki annyira vágyik a szeretetre és az elfogadásra, hogy bárkivel teljes mértékben- külsőleg is !-  tud azonosulni, akivel kapcsolatba kerül. Dr. Fletcher pedig  pszichiáter, a Rák, aki segíteni akar Zelig fura betegségén. Ha akartok egy igazán szórakoztató karikatúrát látni e két jegyről és szerettek nevetni, feltétlen nézzétek meg!

lay_large

Erős intuíciójuk révén hamar egymásra hangolódnak, nekik nem kellenek szavak ahhoz, hogy tudják mi zajlik a másikban. Elég egy érintés, egy mozdulat, egy mosoly a lelki kapcsolat megteremtéséhez. Olyan egyedi és elvarázsolt kis világot teremtenek maguk köré, ahol csak kettesben érzik jól magukat. A testiséget is a teljes odaadásban és az egymásban való feloldódásban élik meg. Különösen a Halakban él a vágy az iránt, hogy a szerelmében teljes mértékben feloldódjon eggyé váljon és szinte megsemmisüljön. Változó, víz elem lévén mindent odaad magából,  eközben felfedi azt a lelki gazdagságot és bájos megfoghatatlanságot, ami nélkül a Rák többé nem akar létezni. Szenvedélyes szerelmük akár a hangulatuk: egyszer a pokolba taszítja, egyszer pedig az mennyekbe emeli őket. Ez az elképesztő hullámzás még szorosabbá teszi a köztük lévő mágikus köteléket.

W

A Rák megteremti a Halak számára a biztonságos és meleg otthont. Szeret odahaza ücsörögni és rendezgetni a család ügyes-bajos dolgait. Jól teszi! Főleg, ha a pénzügyek irányítását is kezébe veszi, mert a merengő Halaknak a legnehezebb feladat, a prózai dolgokban való eligazodás. Hajlamos elfeledkezni mindenről, és ebbe a villanyszámla befizetése, vagy a határidők megjegyzése is beletartozik. Csoda, ha elmegy a gyerekért az óvodába, és nem pedig otthon morfondírozva vakargatja a fejét gyanítva, hogy valamit elfelejtett. A Halak mintha nem e világi teremtmény lenne, ne várjunk el olyan dolgokat tőle, ami a rideg valóságba kényszeríti!

 

 

 

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük