Kvadrát kapcsolatok: Bak-Kos

  A romantikus kapcsolatokban a tűznek és földnek általában kihívásokkal kell szembenéznie. Ugyan ritkán áthidalhatatlanok ezek a problémák, mégis sok türelemre és elkötelezettségre van szükség. A Bakot a Szaturnusz, a ” küszöb őre”, uralja. Ez alapossággal, megfontoltsággal és többnyire konzervatív életszemlélettel ruházza föl a Bakot, s ugyancsak a Szaturnusznak köszönheti, hogy az életet a legtöbb Bak komoly dolognak tartja. A Kos a Mars, szenvedélyes harcos befolyása alatt áll, ebben a szellemben éli az életét. Fáradhatatlan és bátor, akire jellemző a meleg nyitottság, mely gyakran idős korban is szimpatikus fiatalosságot kölcsönöz neki. bill ray-steve mcqueen faye dunaway

Bizony egy Kos mellett a Bak örömtelen robotolónak is tűnhet! Ami mégis közös bennük az a hatalmas tetterő, melyet a Bak következetesen és magától értetődően , míg a Kos ösztönösen, dinamikusan és sokszor erőszakosan használja céljai eléréséhez. Ez a tulajdonságuk, egyszerre lehet  erős kötelék, és konfliktusforrás is kettejük közt. Sajnos, a Kos gondolkodásmódja nem ismeri az objektivitást, olyannak magyarázza a világot, amilyennek ő látni akarja, a Bak pedig a rugalmatlan gondolkodása miatt szinte elzárkózik az újdonságok elől, így legfeljebb az ágyig, de nem a közös nevezőig jutnak el. Az ellentétek kétség kívül vonzzák egymást, s ha ez a szexualitás és az ösztönös érzelmek szintjén történik, a vonzalom akár öt napon át tartó folyamatos szeretkezésbe is torkollhat.

2d467dd197e7c43856d5ec6a5552b3b4

A Bakot lebilincseli a Kos kimeríthetetlen optimizmusa, az ahogyan végigszáguld az életen,a Kost pedig a Bak tiszta gondolatai és felelősségtudata. A Bakot, aki mielőtt bármibe is belekezdene, gondosan megtervez mindent,  rabul ejti, hogy szinte nem telik el nap , hogy a Kos ne kockáztatna. A Baknak meg kell tanulnia vakmerőbbnek lenni, a Kosnak meg kell látnia a tervezésben rejlő értékeket. Ha mindketten belátják, hogy némileg meg kell változniuk korábbi életükhöz képest s saját életükért ők maguk a felelősek, kitűnő kapcsolat alakulhat ki kettőjük között.

Személyes tanácsadásra itt tudsz bejelentkezni – katt!

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük