Kvadrát kapcsolatok: Skorpió-Vízöntő

Egy szellemileg és egy érzelmileg intuitív ember harmonikus kapcsolata, akik megrögzötten ragaszkodnak saját meggyőződéseikhez és életstílusukhoz, sok munkát és fáradságot igényel. A Vízöntő nem tekinthető érzelmekben gazdag embernek,  viszont szívesen beszél gondolatairól, a Skorpió ellenben megtartja magának a mondandóját. Viszont a Skorpió olyan erős késztetést érezhet  a Vízöntő megértésére, hogy belekezd a “személyiségfelderítés” című bonyolult hadműveletbe. A Vízöntőnek sejtelme sincs mi történik körülötte, nem kíváncsi önmagára, inkább az ötletek, a lehetőségek, a kiélezett helyzetek foglalkoztatják. Amint azonban úgy érzi a Skorpió kifürkészi őt, bevágja az ajtót és odébb áll s ezzel a kapcsolatot is lezártnak tekinti.

 

csokos-szaj

 

A Vízöntő általában nem tartja fontosnak a tulajdonviszonyokat. Persze ő is szereti a szép dolgokat, amennyiben egy számítógép, vagy csúcstechnológiával készült berendezés magába rejti az esztétikum lehetőségét, de nem tulajdonít nagy jelentőséget annak, hogy az a tárgy övé-e, vagy másé. A Skorpió viszont nagyon is számon tartja mi az övé, és amikor a pénzügyekre kerül a sor, különbséget tesz a saját és a más pénze között. Amíg a Skorpió nem tanul meg bízni a Vízöntőben a legjobb megoldás a külön bankszámla.

 

0f4924e44c6b27bf03635954aa52db64

 

S mi az amit a felek tanulhatnak egymástól? A Vízöntő a Skorpió révén rájön, hogy nagyobb figyelmet kell szentelnie saját érzelmeinek, arra, hogy ugyanazzal a kíváncsisággal kell saját lelkivilágát is kutatnia, mint amilyennel a gondolatok világát is igyekszik felfedezni. A Skorpió pedig azt lesi el a Vízöntőtől, hogyan fejezheti ki magát nyíltan. Meg kell tanulnia, hogy amikor dühbe gurul, inkább mutassa ki ahelyett, hogy elmarná partnerét. A Skorpiónak vissza kell fognia birtoklási vágyát, a Vízöntőnek pedig kimutatni társa iránti érzelmeit. A szabadságszerető Vízöntő, aki megdönti a régi és avitt értékeket, hogy újakkal helyettesítse, szembe kerül a Skorpió szenvedélyes ragaszkodásával, mely rendkívüli lelki erővel párosulva függővé tudja tenni magától a Vízöntőt, akinek amint bevillan hogy lépre csalták, felteszi csörgősipkáját és elillan.

Személyes tanácsadásra itt tudsz bejelentkezni – katt!

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük