Kvinkunx kapcsolatok: Bak-Oroszlán

antonio_banderas_oroszlán

Az egyik legnehezebb párosítás a kvinkunx kapcsolatok közül, mégis sokszor szívesen vállalják a kihívásokat egymásért. Az Oroszlán eleme tűz, ami mindent fölemészt maga körül, ugyanakkor a rádobott föld, ami a Bakot jelképezi, kioltja a lángot. Mindazonáltal ha a köztük jelentkező problémákat áthidalják, igazán alkotóképes jegykapcsolat az övék.

edward-norton-oroszlán

Mindkét jegy szeret vezetni, csak másként. A Bak visszafogottan és fegyelmezetten, halad a csúcs felé, legtöbbször el is éri azt, az Oroszlán azonban megadja a módját, neki közben ragyognia kell! Rangját, társadalmi tekintélyét inkább felül, mint alul értékeli és ezt olyan meggyőződéssel teszi, hogy senkinek nem fordul meg a fejében, annak megkérdőjelezése. Ez vezethet ahhoz, hogy kapuk nyílnak meg előtte. Más szemében igazi mázlista, szinte készen kapja a lehetőségeket. Amit a Bak felelősségteljes és kitartó munkával teremtett meg, azt az Oroszlán játszi könnyedséggel szerzi meg magának.

szilágyi áron bak

A Bak merevségét az Oroszlán kitűnően tudja oldani, megmutatja neki milyen nagyszerű a mának élni, elengedve a holnap feladatait. Megmutatja, hogy fel lehet érni a legmagasabb csúcsra tervek, számolás nélkül is, ha az ember „csak úgy” belevág. Ez a Bak szemében ugyan hazardírozásnak tűnik, mégis nagyra becsüli az Oroszlán bátorságát és önmagába vetett megingathatatlan hitét, mely másokat is bátorít és motivál.

jude_law_bak_anyilas

Az Oroszlán még idős korában is elő tudja magából hívni a gyermeket, mókázik, szerepel és mindeközben csillog. Az Oroszlán, a kifejező alakítás nagymestere. Mi sem áll távolabb a Baktól, mint ez a színpadiasság! Bizony a Baknak vigyáznia kell, hogy ne „hűtse” le az Oroszlánt, hiszen akkor a lényegétől fosztaná meg, a lobogástól! Az Oroszlán pedig odébb áll, mert a méltóságán esett csorba. Ha ez sikerül, az Oroszlán vissza tud húzódni a Bak biztonságot nyújtó világába és hálás, hogy olyan feladatokat vesz le a válláról, amihez neki semmi érzéke.

 

Ez a blog neked készül. Szólj hozzá, kommentelj, mi legyen a következő téma!

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük