Kvinkunx kapcsolatok: Rák-Vízöntő

Bizonyára mindenki tudja, hogy elemi felosztás szerint milyen jegyekkel van esélye harmonikus kapcsolat kialakítására. Mégis akadnak a környezetünkben, ismeretségi körünkben olyan kapcsolatok, melyek asztrológia szempontjából szinte kizárnák egymást, vagy legalábbis alaposabb magyarázatra szorulnának a tekintetben, hogy ennek ellenére kiválóan működnek. Az emberi kapcsolatok milyenségéért és tartósságáért nem kizárólag csak az elemi összhang, hanem sok más tényező, is felel. A tengelyek, a bolygók viszonyai egymással csakúgy, mint házhelyzetük szerinti kapcsolataik. Az egyik legkülönlegesebb felállás, ha a két Nap, vagy Aszcendens 5 jegy távolságnyira van egymástól. Az asztrológia ezeket kvinkunx kapcsolatoknak nevezi.

cristiano-ronaldo-vízöntő

A mindennapi együttélés egy Rák – Vízöntő párosításnál bizony nem zökkenőmentes. A Vízöntő túl birtoklónak és ragaszkodónak érezheti a Rákot, aki pedig túlzottan makacsnak és furcsának a Vízöntőt. Ennek ellenére egyesek akár úgy is érezhetik, hogy előző életükben létesült kötelékeik folyományaként ebben az életben is feladatuk van egymással és érdemes felfedezni, mit tartogathat ez a számukra.

tobey_maguire_07-rák

A Rák intuitív képességei elbűvölik a Vízöntőt csakúgy, mint minden olyan dolog, aminek köze van a gondolatokhoz. Ez a már-már metafizikus elmélyülés lehet az egyik összetartó kapocs kettejük közt. Ugyanígy a Rák izgalmasnak találja, hogy a Vízöntő olyannyira képes a folyamatok mélyébe merülni és annak lényegét megragadni, hogy az már egy jövőbe látással ér föl.

cobra-original

A Ráknak nagyon vonzó a Vízöntőben, hogy saját szabadsága érdekében cselekszik és nem akar megfelelni az elvárásoknak. A Vízöntő pedig hálás a Ráknak a meghitt családi háttérért, mely megteremtéséhez neki sem érzéke, sem indíttatása nincs annak ellenére, hogy vágyik rá.

justin-timberlake-vízöntő

A köztük lévő jelentős különbségek leküzdéséért a Ráknak nyitottabbnak és kommunikatívabbnak kell lennie, a Vízöntőnek pedig egy időre meg kell feledkeznie saját véleményéről, hogy fontolóra vegye ötleteit és elképzeléseit. A Ráknak el kell fogadnia, hogy a Vízöntő nem akar senkinek megfelelni, és lételeme a szabadság.

 

Ez a blog neked készül. Szólj hozzá, kommentelj, mi legyen a következő téma!

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük